Смачні страви на швидку руку

Ось кілька рецептів швидких та смачних страв, які можна приготувати за короткий час.

1. Омлет із сиром та овочами

Інгредієнти:

  • 3 яйця
  • 50 г тертого сиру
  • 1 помідор (нарізаний кубиками)
  • ½ солодкого перцю (нарізаного)
  • Сіль та перець за смаком
  • Зелень (за бажанням)

Приготування:

  1. Збийте яйця з сіллю та перцем.
  2. Додайте нарізані овочі.
  3. Розігрійте сковороду з невеликою кількістю олії.
  4. Вилийте суміш на сковороду, посипте сиром.
  5. Готуйте на середньому вогні, поки омлет не стане золотистим. Зверху можна додати зелень перед подачею.

2. Сендвіч із куркою та авокадо

Інгредієнти:

  • 2 шматочки хліба (краще тостового)
  • 100 г вареної або смаженої курки (порізаної шматочками)
  • ½ авокадо (пюре)
  • 2 листки салату
  • Помідор (нарізаний кільцями)
  • Сіль і перець за смаком

Приготування:

  1. Підсмажте хліб на тостері або на сковороді.
  2. Намастіть один шматочок хліба авокадо-пюре.
  3. Викладіть шматочки курки, салат і помідор.
  4. Приправте сіллю і перцем.
  5. Закрийте другим шматочком хліба, розріжте навпіл та подавайте.

3. Салат із тунцем і яйцем

Інгредієнти:

  • 1 банка консервованого тунця (у власному соку)
  • 2 варених яйця (порізані кубиками)
  • 1 огірок (нарізаний кубиками)
  • 1 ст. л. майонезу або грецького йогурту
  • Сіль і перець за смаком
  • Листя салату для подачі

Приготування:

  1. Змішайте тунець з яйцями та огірком у мисці.
  2. Додайте майонез або йогурт, посоліть та поперчіть.
  3. Перемішайте і викладіть на листя салату.

4. Паста з часниково-сирним соусом

Інгредієнти:

  • 200 г спагеті або іншої пасти
  • 2 зубчики часнику (подрібнені)
  • 100 мл вершків (20%)
  • 50 г тертого пармезану або іншого твердого сиру
  • Сіль і перець за смаком
  • Зелень для прикраси

Приготування:

  1. Зваріть пасту відповідно до інструкції на упаковці.
  2. Обсмажте часник на невеликій кількості оливкової олії 1-2 хвилини.
  3. Додайте вершки і сир, перемішайте до розплавлення сиру.
  4. Змішайте з готовою пастою, приправте сіллю та перцем.
  5. Подавайте, прикрасивши зеленню.

5. Лаваш з куркою та овочами

Інгредієнти:

  • 2 листи лаваша
  • 150 г вареної або смаженої курки (порізаної смужками)
  • 1 помідор (нарізаний)
  • ½ огірка (нарізаного)
  • 50 г тертого сиру (за бажанням)
  • 2-3 ст. л. йогурту або майонезу
  • Листя салату
  • Сіль, перець, спеції за смаком

Приготування:

  1. На кожен лист лаваша рівномірно розподіліть йогурт або майонез.
  2. Викладіть курку, помідори, огірки, сир і листя салату.
  3. Посоліть, поперчіть та приправте спеціями за смаком.
  4. Складіть лаваш у рулет, акуратно загорнувши краї.
  5. Якщо хочете, можна підсмажити рулет на сковороді з обох боків до золотистої скоринки.

Ці страви легкі у приготуванні та ідеальні для швидкої вечері або перекусу.