Ось кілька рецептів швидких та смачних страв, які можна приготувати за короткий час.
1. Омлет із сиром та овочами
Інгредієнти:
- 3 яйця
- 50 г тертого сиру
- 1 помідор (нарізаний кубиками)
- ½ солодкого перцю (нарізаного)
- Сіль та перець за смаком
- Зелень (за бажанням)
Приготування:
- Збийте яйця з сіллю та перцем.
- Додайте нарізані овочі.
- Розігрійте сковороду з невеликою кількістю олії.
- Вилийте суміш на сковороду, посипте сиром.
- Готуйте на середньому вогні, поки омлет не стане золотистим. Зверху можна додати зелень перед подачею.
2. Сендвіч із куркою та авокадо
Інгредієнти:
- 2 шматочки хліба (краще тостового)
- 100 г вареної або смаженої курки (порізаної шматочками)
- ½ авокадо (пюре)
- 2 листки салату
- Помідор (нарізаний кільцями)
- Сіль і перець за смаком
Приготування:
- Підсмажте хліб на тостері або на сковороді.
- Намастіть один шматочок хліба авокадо-пюре.
- Викладіть шматочки курки, салат і помідор.
- Приправте сіллю і перцем.
- Закрийте другим шматочком хліба, розріжте навпіл та подавайте.
3. Салат із тунцем і яйцем
Інгредієнти:
- 1 банка консервованого тунця (у власному соку)
- 2 варених яйця (порізані кубиками)
- 1 огірок (нарізаний кубиками)
- 1 ст. л. майонезу або грецького йогурту
- Сіль і перець за смаком
- Листя салату для подачі
Приготування:
- Змішайте тунець з яйцями та огірком у мисці.
- Додайте майонез або йогурт, посоліть та поперчіть.
- Перемішайте і викладіть на листя салату.
4. Паста з часниково-сирним соусом
Інгредієнти:
- 200 г спагеті або іншої пасти
- 2 зубчики часнику (подрібнені)
- 100 мл вершків (20%)
- 50 г тертого пармезану або іншого твердого сиру
- Сіль і перець за смаком
- Зелень для прикраси
Приготування:
- Зваріть пасту відповідно до інструкції на упаковці.
- Обсмажте часник на невеликій кількості оливкової олії 1-2 хвилини.
- Додайте вершки і сир, перемішайте до розплавлення сиру.
- Змішайте з готовою пастою, приправте сіллю та перцем.
- Подавайте, прикрасивши зеленню.
5. Лаваш з куркою та овочами
Інгредієнти:
- 2 листи лаваша
- 150 г вареної або смаженої курки (порізаної смужками)
- 1 помідор (нарізаний)
- ½ огірка (нарізаного)
- 50 г тертого сиру (за бажанням)
- 2-3 ст. л. йогурту або майонезу
- Листя салату
- Сіль, перець, спеції за смаком
Приготування:
- На кожен лист лаваша рівномірно розподіліть йогурт або майонез.
- Викладіть курку, помідори, огірки, сир і листя салату.
- Посоліть, поперчіть та приправте спеціями за смаком.
- Складіть лаваш у рулет, акуратно загорнувши краї.
- Якщо хочете, можна підсмажити рулет на сковороді з обох боків до золотистої скоринки.
Ці страви легкі у приготуванні та ідеальні для швидкої вечері або перекусу.