1. Салат з кабачків і помідорів
Інгредієнти:
- 2 кг кабачків
- 1,5 кг помідорів
- 1 кг перцю болгарського
- 300 г цибулі
- 1 склянка олії
- 1 склянка цукру
- 1/2 склянки оцту 9%
- 2 ст. л. солі
Приготування:
- Кабачки наріжте кубиками, помідори – шматочками, перець – соломкою, цибулю – півкільцями.
- У великій каструлі змішайте всі овочі, додайте олію, цукор, сіль і оцет.
- Доведіть до кипіння і варіть на слабкому вогні 40-50 хвилин, помішуючи.
- Розкладіть салат у стерилізовані банки, закрийте кришками і охолодіть.
2. Кабачки по-корейськи
Інгредієнти:
- 1,5 кг кабачків
- 1 кг моркви
- 1 ст. л. солі
- 100 г цукру
- 100 мл оцту
- 150 мл рослинної олії
- 3-4 зубчики часнику
- Спеції за смаком (перець, коріандр)
Приготування:
- Кабачки наріжте тонкими смужками, моркву – на тертці.
- У великій мисці змішайте овочі, додайте сіль, цукор, оцет і олію. Додайте подрібнений часник та спеції.
- Дайте настоятися 2-3 години, потім розкладіть у стерилізовані банки і закрийте кришками.
3. Салат з кабачків і буряка
Інгредієнти:
- 1,5 кг кабачків
- 1 кг буряків
- 1 цибулина
- 200 г олії
- 100 г оцту
- 1 ст. л. солі
- 150 г цукру
Приготування:
- Кабачки наріжте кубиками, буряки – натріть на тертці, цибулю – дрібно наріжте.
- У великій каструлі змішайте всі овочі, додайте олію, оцет, цукор і сіль.
- Варіть на слабкому вогні 30-40 хвилин, розкладіть у банки і закрийте.
4. Кабачки з морквою та оцтом
Інгредієнти:
- 1,5 кг кабачків
- 1 кг моркви
- 1,5 склянки цукру
- 1,5 склянки олії
- 1 склянка оцту
- 1 ст. л. солі
Приготування:
- Кабачки наріжте кубиками, моркву – на тертці.
- Змішайте овочі в великій мисці, додайте цукор, сіль, оцет і олію.
- Перемішайте і дайте настоятися 2-3 години, потім варіть на слабкому вогні 20-30 хвилин.
- Розкладіть у стерилізовані банки і закрийте.
5. Салат з кабачків та солодкого перцю
Інгредієнти:
- 1,5 кг кабачків
- 1 кг солодкого перцю
- 1 кг помідорів
- 300 г цибулі
- 1/2 склянки олії
- 1/2 склянки оцту
- 1 ст. л. солі
- 100 г цукру
Приготування:
- Кабачки наріжте кубиками, перець і помідори – шматочками, цибулю – півкільцями.
- Змішайте всі овочі, додайте олію, оцет, цукор і сіль.
- Доведіть до кипіння і варіть 40-50 хвилин на слабкому вогні.
- Розкладіть у стерилізовані банки і закрийте.
Смачного! Ці рецепти допоможуть вам насолоджуватися кабачками протягом зими.