Рецепти салатів з кабачків на зиму українською

кабачки

1. Салат з кабачків і помідорів

Інгредієнти:

  • 2 кг кабачків
  • 1,5 кг помідорів
  • 1 кг перцю болгарського
  • 300 г цибулі
  • 1 склянка олії
  • 1 склянка цукру
  • 1/2 склянки оцту 9%
  • 2 ст. л. солі

Приготування:

  1. Кабачки наріжте кубиками, помідори – шматочками, перець – соломкою, цибулю – півкільцями.
  2. У великій каструлі змішайте всі овочі, додайте олію, цукор, сіль і оцет.
  3. Доведіть до кипіння і варіть на слабкому вогні 40-50 хвилин, помішуючи.
  4. Розкладіть салат у стерилізовані банки, закрийте кришками і охолодіть.

2. Кабачки по-корейськи

Інгредієнти:

  • 1,5 кг кабачків
  • 1 кг моркви
  • 1 ст. л. солі
  • 100 г цукру
  • 100 мл оцту
  • 150 мл рослинної олії
  • 3-4 зубчики часнику
  • Спеції за смаком (перець, коріандр)

Приготування:

  1. Кабачки наріжте тонкими смужками, моркву – на тертці.
  2. У великій мисці змішайте овочі, додайте сіль, цукор, оцет і олію. Додайте подрібнений часник та спеції.
  3. Дайте настоятися 2-3 години, потім розкладіть у стерилізовані банки і закрийте кришками.

3. Салат з кабачків і буряка

Інгредієнти:

  • 1,5 кг кабачків
  • 1 кг буряків
  • 1 цибулина
  • 200 г олії
  • 100 г оцту
  • 1 ст. л. солі
  • 150 г цукру

Приготування:

  1. Кабачки наріжте кубиками, буряки – натріть на тертці, цибулю – дрібно наріжте.
  2. У великій каструлі змішайте всі овочі, додайте олію, оцет, цукор і сіль.
  3. Варіть на слабкому вогні 30-40 хвилин, розкладіть у банки і закрийте.

4. Кабачки з морквою та оцтом

Інгредієнти:

  • 1,5 кг кабачків
  • 1 кг моркви
  • 1,5 склянки цукру
  • 1,5 склянки олії
  • 1 склянка оцту
  • 1 ст. л. солі

Приготування:

  1. Кабачки наріжте кубиками, моркву – на тертці.
  2. Змішайте овочі в великій мисці, додайте цукор, сіль, оцет і олію.
  3. Перемішайте і дайте настоятися 2-3 години, потім варіть на слабкому вогні 20-30 хвилин.
  4. Розкладіть у стерилізовані банки і закрийте.

5. Салат з кабачків та солодкого перцю

Інгредієнти:

  • 1,5 кг кабачків
  • 1 кг солодкого перцю
  • 1 кг помідорів
  • 300 г цибулі
  • 1/2 склянки олії
  • 1/2 склянки оцту
  • 1 ст. л. солі
  • 100 г цукру

Приготування:

  1. Кабачки наріжте кубиками, перець і помідори – шматочками, цибулю – півкільцями.
  2. Змішайте всі овочі, додайте олію, оцет, цукор і сіль.
  3. Доведіть до кипіння і варіть 40-50 хвилин на слабкому вогні.
  4. Розкладіть у стерилізовані банки і закрийте.

Смачного! Ці рецепти допоможуть вам насолоджуватися кабачками протягом зими.