Рецепт сирників: готуємо по класиці

Рецепт сирників

Інгредієнти:

  • 500 г сиру (творогу)
  • 1 яйце
  • 3-4 ст. л. цукру (за смаком)
  • 1 ч. л. ванільного цукру (за бажанням)
  • 1/2 ч. л. солі
  • 5-6 ст. л. борошна (і трохи для обкатування)
  • Рослинна олія або вершкове масло для смаження

Приготування:

  1. Приготування сиру: Якщо у вас вологий сир, відцідіть його через марлю або друшляк, щоб позбутися зайвої рідини.
  2. Змішування інгредієнтів: У великій мисці змішайте сир, яйце, цукор, ванільний цукор (якщо використовуєте) і сіль. Ретельно перемішайте до однорідної консистенції. Якщо сир грубий, можна використати блендер для досягнення однорідної маси.
  3. Додавання борошна: Додайте 5-6 столових ложок борошна в сирну масу. Перемішайте до отримання тіста, яке не прилипає до рук. Якщо тісто все ще дуже липке, можна додати ще трохи борошна.
  4. Формування сирників: З отриманого тіста сформуйте маленькі кругленькі коржики або котлетки (приблизно 1-1.5 см завтовшки). Обваляйте їх у борошні з обох сторін.
  5. Смаження: Розігрійте на сковороді рослинну олію або вершкове масло на середньому вогні. Обсмажуйте сирники по 3-4 хвилини з кожного боку, поки вони не стануть золотистими.
  6. Подача: Готові сирники викладайте на паперовий рушник, щоб прибрати зайве масло. Подавайте їх теплими зі сметаною, варенням, медом або фруктами за смаком.

Смачного!