1. Класичні млинці
Інгредієнти:
- 2 склянки борошна
- 2 яйця
- 2 склянки молока
- 2 ст. л. цукру
- 1/2 ч. л. солі
- 2 ст. л. рослинної олії
- Вершкове масло для смаження
Приготування:
- В окремій мисці збити яйця з цукром і сіллю.
- Додати молоко і ретельно перемішати.
- Вмішати борошно, потім рослинну олію.
- Розігріти сковороду, змастити маслом і випікати млинці з обох боків до золотистого кольору.
2. Млинці з творогом
Інгредієнти:
- 2 склянки борошна
- 2 яйця
- 2 склянки молока
- 400 г сиру (творогу)
- 2 ст. л. цукру
- 1/2 ч. л. ванільного цукру
- Сіль за смаком
- Рослинна олія для смаження
Приготування:
- Приготуйте тісто, як у класичному рецепті.
- Змішайте творог з цукром і ванільним цукром.
- На готові млинці покладіть начинку з творогу, загорніть у вигляді конвертиків і знову підсмажте на сковороді.
3. Млинці з яблуками
Інгредієнти:
- 2 склянки борошна
- 2 яйця
- 2 склянки молока
- 2-3 яблука (натертих)
- 2 ст. л. цукру
- 1 ч. л. кориці
- Сіль за смаком
- Вершкове масло для смаження
Приготування:
- Приготуйте тісто, як у класичному рецепті.
- Додайте до тесту натерті яблука, цукор і корицю.
- Смажте млинці до золотистого кольору з обох боків.
4. Гречані млинці
Інгредієнти:
- 1 склянка гречаного борошна
- 1 склянка молока
- 1 яйце
- 1/2 ч. л. солі
- Рослинна олія для смаження
Приготування:
- Змішайте гречане борошно з молоком, яйцем і сіллю.
- Розігрійте сковороду, змастіть маслом і випікайте млинці до готовності.
5. Млинці з шоколадом
Інгредієнти:
- 2 склянки борошна
- 2 яйця
- 2 склянки молока
- 100 г темного шоколаду (розтопленого)
- 2 ст. л. цукру
- 1 ч. л. ванільного цукру
- Вершкове масло для смаження
Приготування:
- Приготуйте тісто, як у класичному рецепті, додаючи розтоплений шоколад.
- Смажте млинці до золотистого кольору з обох боків.
- Подавайте з фруктами, ягодами або додатковим шоколадом.
Смачного!