Ось три смачні рецепти приготування цвітної капусти:
1. Цвітна капуста запечена з сиром
Інгредієнти:
- 1 головка цвітної капусти
- 200 г твердого сиру (наприклад, чеддер)
- 2 яйця
- 200 мл вершків
- Сіль, перець за смаком
- 2 ст. л. олії
- Зелень для прикраси (петрушка або кріп)
Приготування:
- Розігрійте духовку до 180 °C.
- Відокремте суцвіття капусти і відваріть в підсоленій воді 5-7 хвилин до м’якості, потім злийте воду.
- У великій мисці змішайте яйця, вершки, натертий сир, сіль і перець.
- Викладіть відварену капусту в форму для запікання, залийте яєчно-сирною сумішшю.
- Запікайте 25-30 хвилин до золотистої скоринки. Перед подачею посипте зеленью.
2. Цвітна капуста в паніровці
Інгредієнти:
- 1 головка цвітної капусти
- 100 г борошна
- 2 яйця
- 150 г панірувальних сухарів
- Сіль, перець за смаком
- Олія для смаження
Приготування:
- Відокремте суцвіття капусти та відваріть їх в підсоленій воді 5-7 хвилин, потім злийте воду.
- Підготуйте три тарілки: в одну насипте борошно, в другу збиті яйця, а в третю — панірувальні сухарі.
- Обваляйте кожне суцвіття спочатку в борошні, потім в яйцях, а потім в панірувальних сухарях.
- Розігрійте олію на сковороді і обсмажте капусту з усіх боків до золотистого кольору.
- Викладіть готові шматочки на паперовий рушник, щоб зняти зайвий жир, і подавайте гарячими.
3. Салат з цвітної капусти
Інгредієнти:
- 1 головка цвітної капусти
- 1 морква
- 1 болгарський перець
- 2 ст. л. оливкової олії
- 1 ст. л. лимонного соку
- Сіль, перець за смаком
- Зелень для прикраси
Приготування:
- Відокремте суцвіття капусти і відваріть в підсоленій воді 5-7 хвилин, потім охолодіть.
- Моркву натріть на крупній тертці, а болгарський перець наріжте кубиками.
- У великій мисці змішайте капусту, моркву і перець.
- В окремій мисці змішайте олію, лимонний сік, сіль і перець, потім залийте салат цією заправкою.
- Перемішайте, прикрасьте зеленню і подавайте.
Смачного!